In 1977 kwam er een hond in huis, de langharige franse herdershond, de Briard, gekozen om zijn eigenschappen en uiterlijk, en ook de gezondheid van het ras liet weinig te wensen over. Het bleef niet bij een, en nu wonen er meerdere Briards bij ons.
Behalve de tentoonstellingen in binnen- en buitenland waar meer dan uitmuntende resultaten worden behaald, werken wij met deze intelligente honden op verschillende nivo’s zoals:
 
Gedrag- en Gehoorzaamheid 1,2, en 3, en het trainen met de hond naast de fiets voor het diploma Uithoudings Vermogen, deze landelijke examens worden afgenomen door de koninklijke nederlandse kennelclub “Cynophilia”. Daarnaast is Behendigheid en Fly Ball een geliefde aktiviteit,  waar de Briards heel enthousiast aan meedoen.
 
Voor meer kennis over honden zijn de opleidingen Algemene Kynologische Kennis en Exterieur en Bewegingsleer doorlopen.
Wij steunen met een lidmaatschap diverse erkende rasverenigingen in Europa.
 
Vanwege onze jarenlange kennis en passie voor het ras hebben we af en toe een nestje pups waarbij in keuze van de ouders, gezondheid en gedrag voorop staan.
Onze briards staan bekend om hun uiterst sociale gedrag,  naar de socialisatie van de pups gaat al onze aandacht waarbij onze briards een handje helpen.
Bij het nieuws wordt vermeld wanneer er pups beschikbaar zijn.
 
Briards zijn niet meer uit ons leven weg te denken, eens een Briard, altijd een Briard !
 

Belangstellenden voor het ras geven we graag informatie,..........